तर फ्रिजमा राखिएका अण्डा हानिकारक हुन सक्छन्। फ्रिजमा अण्डा राख्नाले अण्डाको बाहिरी भागमा रहेको ब्याक्टेरीया स्वास्थ्यका लागि हानिकारक हुन सक्छन्। अण्डालाई फ्रिजमा राख्नाले कंडेनसेशन (संक्षेपण) हुने सम्भावना बढी रहन्छ। कंडेनसेशनका कारण बाहिरी भागमा रहेका ब्याक्टेरीया अण्डा भित्र छिर्ने सम्भावना पनि बढी हुन्छ।
कोठाको तापक्रममा राखिएका अण्डा धेरै दिन सम्म टिक्छन् तर फ्रिजमा राखिएका अण्डा छिट्टै नै फुट्ने गर्छन्। फ्रिजमा राखिएका अण्डा केक बनाउनका लागि उपयुक्त हुँदैनन्।
अण्डा फ्रिजमा राख्नाले अण्डाको बाहिरी भागमा भएको फोहरले फ्रिज भित्र भएका अन्य खानेकुरालाई पनि संक्रमित गर्न सक्छ। फ्रिजको चिसोपनले अण्डाका केही पोषक तत्व नष्ट गर्न पनि सक्छ। फ्रिज भन्दा पनि कोठाको तापक्रममा राखेको अण्डा बढी स्वस्थ्यकर मानिन्छ।setopat
Post a Comment